Reus notícia, en positiu

Més de 1.400 infants canten la Gran Nadala a Reus | Josep Martí

Nou de cada deu dentistes recomanen una marca. I nou de cada deu vegades que Reus és portada, ho és degut a algun trista notícia. No cal anar molt lluny. Acabem de ser portada, capçalera i titular, tres pics i repicó,  degut a la lamentable mort de la senyora del carrer de Santa Anna. Però fa quatre dies ho érem pel desgavell de l'Hospital... i no fa tant que érem la Capital Mundial de les Pròtesis. No vaig més enrere perquè la memòria em falla, coses de l'edat, i les males notícies les esborro, coses del zen.

I en aquesta tempesta informativa del desert, on la sorra se'ns posa a la boca i els ulls, fent-nos un nus a la gola, de tant en tant hi ha algun petit oasi que ens alimenta l'ADN ganxet, aquell reusenquisme que portem a dins, inherent en naltros. És l'oasi dels treballs dels científics que exporten la marca Reus per tot el món. L'oasi del talent dels artistes que fan el mateix amb les seves obres. L'oasi de la suor dels nostres esportistes, que ens abanderen la Rosa de Reus per arreu. L'oasi del nostre associacionisme, autèntica marca de ciutat que ens fa tan diferents.

Per això, en aquests dies d'hiperpaternalisme on la feina dels mestres torna a ser passatemps i tema de conversa - poca fenya - és precisament el col·lectiu docent qui ha tornat a fer de Reus notícia, per cinquè any consecutiu, amb La Gran Nadala. Notícia en positiu, de portada i pitet. De tornar al mapa de les ciutats amb il·lusió i empenta. Aquesta és la notícia que ens agrada llegir al món de l’ensenyament. No la de vagues que desautoritzen la ja lil·liputenca autoritat dels mestres, sinó la d'anar tots a una per fer de La Gran Nadala un acte multitudinari i de ciutat, amb 1.400 xiquets i xiquetes de Primària, que dona el tret de sortida a l'encesa dels llums nadalencs. 

Reus ha tornat a ser bona nova amb la feina dels mil·lers de cantaires, la paciència infinita dels seus pares i mares a casa, els mestres de música, el personal incansable de Canal Reus TV i tota la gent a qui la Regidoria d'Ensenyament aconsegueix fer-se seva en un sol equip: Reus Promoció,  Comunicació, Brigades, Guàrdia Urbana, Creu Roja, Protecció Civil... allò que déiem de l'associacionisme, però exportat a l'àmbit laboral, que d'això d'exportar en sabem molt, aquí. I d'importar també, perquè la música ens importa, l'ensenyament també. I Reus, fins l'infinit.


Comentaris

envia el comentari